Pengenalan

Hal Ehwal Pelajar adalah satu bahagian dalam Unit Urusan Pelajar BKT. Hal Ehwal pelajar menguruskan hal-hal yang berkaitan dengan data pelajar seperti Data Pengambilan Pelajar, Data Enrolmen Pelajar dan data kapasiti pelajar di Asrama. Di samping itu juga Hal Ehwal Pelajar turut berfungsi menjaga kebajikan pelajar seperti menyelaras elaun bulanan, pengurusan disiplin serta menyelaras aktiviti-aktiviti pelajar di peringkat pusat dan di peringkat IKM/KKTM se Malaysia.

Pengurusan Data

Data Pengambilan Mengikut Kursus/Jantina/Umur/ Pusat/Semester
Data Enrolmen Pelajar Mengikut Kursus/Jantina/Umur/Pusat/Semester
Data Kapasiti tinggal di asrama

Penyelarasan dan pentadbiran di bawah pengendalian Hal Ehwal Pelajar

Pertukaran tempat latihan / pertukaran kursus
Penangguhan latihan
Penyelarasan elaun bulanan
Penilaian Pembangunan Sikap Pelajar
Badan Perwakilan Pelajar (BPP)
Lembaga Rayuan & Tatatertib

Aktiviti –Aktiviti Pelajar Di bawah pengendalian Hal Ehwal Pelajar

Minggu Silaturrahim (MSR)
Konvensyen Pelajar
Nadwah Islamiyyah
Sukan Pelajar
Konvokesyen

 

Panduan Login Pelajar dan Semakan Keputusan Peperiksaan Pelajar

Panduan Login Pelajar:

 

Semakan Keputusan Peperiksaan Pelajar:

 


Pautan Pantas

Log Masuk

Alumni

No. Kad Pengenalan
Katalaluan


Pendaftaran bekas pelajar KKTM dan IKM
Lupa kata laluan? Sila klik disini

Pelajar

No. Kad Pengenalan
Katalaluan


Lupa kata laluan? Sila klik disini

Staff

No. Gaji
Katalaluan


Lupa kata laluan? Sila klik disini

Kalendar

August, 2014
S M T W T F S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Pelawat

  Pelawat online

Imman bin Zaiful Zaki: wajib isi borang kajian dgn complete,last page baru dia suruh kita print slip. slip tu kena bawak masa ambik jubah.
Imman bin Zaiful Zaki: fax kan slip byran konvo RM170 pd nombor fax di surat yg ada borang pengesahan pendaftaran. ada yg dah byr untuk konvo pada sem 3 eg STL. pastu kalau boleh call utk sahkan dia org dah terima fax & nama kita dah daftar.
CASMIL ANAK EDUWIN: hye..nk tnye sikit blh..??mcm mane kami dr ikm kuching sarawak ni dpt mesej dr mara..konvo kami dekat PICC PUTRAJAYA jgak..byk pelajar ikm kuching dpt mesej tersebut...tolong jelaskan blh??
MUHAMMAD ADIB BIN ISMUIEN: bodoh katak
MOHD ASYRAF BIN ALIAS: kawan kawan ikm jasin batch 2011-2013
MOHD ASYRAF BIN ALIAS: assalamualaikum , ramai tk yg pegi konvo ni ?
batch 2011-2013
FAKHRUL HELMI ABDUL RASHID: HAI
HAZIQ ZAHIN BIN ZANIZAID: Macam mana nak buat pengesahan yg menyatakan kite dah bayar duit konvo pening ar
ROSDIN BIN HAMDAN: aku pening laaa dgn konvo nii
kena print kehttp://graduan.moe.gov.my/skpgtvet/
KU MUHAMMAD NAFIIS BIN KU MAHIZAN: sempat lagi x utk hantar borang konvo.
SITI IDAYU BINTI ROSLI: knp pengesahan tu x boleh dibuat . . mohon diberitahu . . .banyakk kerja x d msa untuk bkak laman ini stiap masa. . .
NAZRAT BIN NOR AZAHAR: selamat maju jaya kepada pelajar ikm sesi 2012-2013
TARMIZI BIN MOHD HASSAN: kalau x pegi konvo xpe ke?
TARMIZI BIN MOHD HASSAN: kalau x pegi konva xpe ke?
MUHAMMAD HAMIZAN BIN YAAFAR: hadoii knpa soal slidik xdpt bukak??mohon penjelasan MAKLUMAT X TEPAT??
SYEDFULANUAR BIN ABDULLAH: Knp soal selidik konvo dy ckp maklumat x tepat
Nk mklumat ap ye
MOHD RAHIMI BIN MOHD ROZAIMI: HAI
MUHAMMAD AZUAN B ISMAIL: kktmbp 2010-2012 t&d
MUHAMMAD NUR AZEM BIN IBRAHIM: Call pejabat ikm lumut . banyak kali tak ada respon.. mohon jawab. nak bertanya mengenai konvokasyen dan mengenai yuran pembayaran..
RIVON RONNING: bila kemasukan ikm dan kktm
untuk jan-jun 2015

MOHD ZAFRIE IKHMAL BIN HAMID: salam
roslani bin othman: ada lagi kwn2 ikm jb coz elektronik radio tv intake JAN 1979 / DIS 1980 DRPD ROSLANI BIN OTHMAN
MOHD KHAIRULYUSRAN BIN JAFAR: Sapa cos elektrik domestik kat ikm jb skg..nk mintak bantuan
MOHD KHAIRULYUSRAN BIN JAFAR: Salam..di sini sy nk bertanya.sy sudah lama habis ikm jb..tahun2002 tp sy lupa ambik sijil pendawaian letrik sy (pw4)..bolehkan sy peegi ambik kat ikm jb..masih da kah lagi dokumen.mohon info tq
MUHAMMAD AZIZAN BIN AMIDAR: permohonan kktm utk sesi jan-jun2015 bila ye?